Waterscan 

Afgelopen zomer kwamen er vanwege de droogte veel problemen boven water. Van Fusarium in de teelt tot regenwater dat besmet was met plantziektes. Vaak komen deze problemen pas aan het licht zodra de teelt in de problemen komt. Deze teeltproblemen zijn niet altijd op te lossen door een punt-ontsmetting van het water. Als de ziektekiemen aan het water toegevoegd worden na de ontsmetter komt deze tenslotte nog steeds bij de plant. Bovendien kunnen de ziektekiemen ook uit een onbehandelde waterstroom komen. Regenwater wordt tenslotte vaak niet ontsmet.

In Canada is een methode ontwikkeld om teeltproblemen in een vroeg stadium te traceren. De hele watercyclus wordt in kaart gebracht en vervolgens bemonsterd op groei van ziektekiemen en het verloop van opgelost zuurstof. Hierdoor komt duidelijk in beeld waar de groei van bepaalde ziektekiemen begint. Op de plekken waar het opgelost zuurstof sterk daalt is er bovendien sprake van vervuiling van het systeem. Organische vervuiling verbruikt deze zuurstof namelijk om te groeien! Met de juiste informatie kan de teler vervolgens de juiste beslissing nemen om het probleem aan te pakken. Bovendien breng je de verbetering van de waterkwaliteit vervolgens in kaart met dezelfde waterscan.

Bij Agrozone geloven we dat goed gietwater de levensader is van uw bedrijf. Agrozone Canada heeft daarom de waterscan ontwikkeld en al vele bedrijven geholpen aan goed gietwater. De Waterscan biedt Agrozone nu ook in Nederland aan. Inmiddels zijn ook de eerste klanten in Nederland geholpen en hebben wij bij meerdere telers de bron van teeltproblemen kunnen opsporen en op kunnen lossen!

Neem contact met ons op

Adres:

Dalenk 3h

7371 DE Loenen (GLD)

Nederland

Tel: +31 88 422 82 22

Service : +31 88 422 82 20

Email

Algemeen:  info@agrozone.nl

Service:     service@agrozone.nl

Verkoop:    sales@agrozone.nl

Copyright ©  | 2019 | Agrozone B.V.

  • Black Youtube Icoon