Dé oplossing voor de bollenteelt en akkerbouw: ozontechniek van Agrozone

In de bollenteelt en akkerbouw is een succesvolle oogst maar ook het bewaren van de oogst afhankelijk van veel factoren. Hierbij speelt de kwaliteit van de lucht een grote rol. Middels het natuurlijke gas ozon kan de luchtkwaliteit sterk worden verbeterd.

Aardappelen
Benieuwd wat ozon voor u kan doen?
Maak hier uw afspraak
De vele voordelen van Ozon

Met ozon uw verliezen te lijf

Conditioneren van luchtkwaliteit binnen de voedselverwerking en opslagruimtes is de sleutel tot een succesvolle onderneming. Ozon zuivert de lucht vrij van diverse ongewenste stoffen, zoals bijvoorbeeld ethyleen. Agrozone is in staat om natuurlijke en veilige lage ozon concentraties te sturen en te monitoren, waardoor u bent gewaarborgd van een schone en veilige werkomgeving.

Ozon: betaalbaar en duurzaam

De zuiverende werking van ozon wordt sinds enkele jaren toegepast als bij de verwerking en opslag van onder andere voedsel en bloembollen. Ozon (O3) is een natuurlijk gas, dat volledig bestaat uit zuurstof (O₂). Dit molecuul bestaat uit drie zuurstofatomen en is hiermee rijker aan zuurstof dan O2.

Ozon is uitermate geschikt door het oxideren van ongewenste stoffen afkomstig uit de opgeslagen producten, zoals ethyleengas. Het resultaat: een betere luchtkwaliteit. Hieronder een korte uitleg van wat ozon voor uw akkerbouwbedrijf kan betekenen.

Uien

Ozonoplossingen voor de bollenteelt en akkerbouw

De water- en/of luchtzuivering van uw akkerbouwbedrijf gebeurt als volgt:

  1. In een ruimte plaatsen we een installatie met een zuurstofconsentrator - en ozongenerator.
  2. Middels een compressor wordt perslucht geleverd aan de installatie waar middels de zuurstofgenerator pure zuurstof (O2) wordt gemaakt.
  3. De zuurstof wordt naar de ozongenerator gevoerd waar een extra zuurstofatoom aan het zuurstof wordt toegevoegd, waardoor ozon (O3) ontstaat.
  4. We voegen ozon toe aan het te behandelen water en/of lucht.
  5. Aangekomen in het water en/of lucht, wil de ozonmolecuul zich zo snel mogelijk omzetten naar een zuurstofmolecuul. Dit zorgt voor oxidatie en dat zuivert het water en/of lucht.

Extra voordeel van ozon

Uit onderzoeksresultaten van Agrozone en de Univeristeit van Wageningen is gebleken dat ozon (O₃) ook meer volume in de teelt oplevert in de teelt. Omdat het water rijker is aan zuurstof, lijken gewassen beter gevoed te worden, wat leidt tot een vitaler gewas en een rijkere oogst.

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?
Maak een afspraak

Neem contact met ons op

Vragen en uitdagingen voor verbetering van uw bedrijf? Vraag onze adviseurs voor uw betreffende sector!

Liever direct contact? Bel dan naar +31 88 422 82 22.
Bedankt voor uw bericht!
Oops! Something went wrong while submitting the form.