Duurzame oplossingen voor de glastuinbouw

Een ondernemer in de glastuinbouw weet dat het verschil in succes en geen succes van veel factoren afhankelijk is. Factoren waar we vaak al tientallen jaren mee worstelen en die we maar moeilijk de baas blijven. Uw teelt is afhankelijk van voeding, lucht, licht en aandacht. Daarnaast speelt de hygiëne een belangrijke rol in het behalen van het optimale rendement van uw bedrijf.

Wat is de kwaliteit van uw watersysteem?
Doe de waterscan
Water tot wel 100% gerecycled!

Ongezond en zuurstofarm water zijn funest voor de glastuinbouw teelt

We hebben allemaal weleens te maken gehad met een verslechterde waterkwaliteit, waardoor water ongewenst geloosd moest worden en onopgemerkt een rendementsverlies van uw productie heeft plaatsgevonden. De technieken van Agrozone dragen zorg voor conditionering van uw water!

De opbrengst per m2 verhoogd tot wel 30%
Een goede waterkwaliteit verbetert de opbrengst en beperkt uitval.
Water tot wel 100% gerecycled
100% recycling van water en dus een emissieloze kas.
Een kostenbesparing gerealiseerd
Lagere arbeidskosten, faalkosten en een reductie in het toepassen van chemie

De wetgeving eist een duurzame oplossing

Vanaf 2018 is het glastuinbouw bedrijven verboden om nog langer afvalwater in openbare wateren te lozen. Emissieloos telen is dan ook de norm geworden en hiervoor is een gesloten watercircuit nodig. Dit betekent dat water dat na gebruik wordt opgeslagen voor een goede teelt behandeld moet worden voor hergebruik. Wij doen dit al vele jaren met onze zuurstof en ozontechnieken. Hoe dat werkt? Dat leggen we u graag uit!

Ozon oplossingen
voor de glastuinbouw

Agrozone heeft verschillende ozon toepassingen die geschikt zijn voor uw glastuinbouwbedrijf. Waterzuiveringstechniek via ozon (O₃) werkt als volgt

  1. In de watertechnische ruimte plaatsen we een installatie met een zuurstofconcentrator - en ozongenerator.
  2. Middels een compressor wordt perslucht geleverd aan de installatie waar middels de zuurstofgenerator pure zuurstof (O₂) wordt gemaakt.
  3. De zuurstof wordt naar de ozongenerator gevoerd waar een extra zuurstofatoom aan het zuurstof wordt toegevoegd, waardoor ozon (O₃) ontstaat.
  4. We voegen ozon (O₃) toe aan het te behandelen water.
  5. Aangekomen in het water, wil de ozonmolecuul zich zo snel mogelijk omzetten naar een zuurstofmolecuul. Dit zorgt voor oxidatie en dat zuivert het water.

De bijvangst van ozon

Buiten het feit dat ozon uw water reinigt, is er nog een bijkomstig voordeel: Doordat er extra zuurstof aan het water wordt toegevoegd, is het irrigatiewater voedzamer dan ooit. Dit betekent dat de teelt hier ook de vruchten van plukt, met als gevolg: een vitaler gewas en een rijkere oogst. Ozon versnelt derhalve uw groei!

Vragen en uitdagingen voor verbetering van uw teelt?
Maak een afspraak

Neem contact met ons op

Vragen en uitdagingen voor verbetering van uw bedrijf? Vraag onze adviseurs voor uw betreffende sector!

Liever direct contact? Bel dan naar +31 88 422 82 22.
Bedankt voor uw bericht!
Oops! Something went wrong while submitting the form.