Waterbehandeling

Wij ontwerpen, bouwen en leveren uw installatie middels diverse contractvormen. Het startpunt van onze samenwerking is de in bedrijfstelling!

Wat is de kwaliteit van uw watersysteem?
Doe de waterscan
Wat kan ozon voor u betekenen?

Als agrarisch ondernemer bent u altijd op zoek naar oplossingen om meer/beter/duurzamer te kweken.

En oplossingen kosten doorgaans tijd, energie en geld. Door toenemende vraag naar hergebruik van water ontstaat een doel tot verbeteren van uw waterkwaliteit met zo min mogelijk verbruiksstoffen als energie, meststoffen en water. Ozon is hierdoor een zeer interessante optie en wordt op verschillende manieren toegepast. Uit diverse uitgevoerde onderzoeken van gerenommeerde laboratoria blijkt ozon uiterst effectief in het verbeteren van de waterkwaliteit en het verhogen van de hygiëne binnen uw bedrijf. Wij bewaken de waterkwaliteit middels de optie waterzijdige begeleiding, waarbij periodiek de installatie wordt gelogd en het water wordt onderzocht.

Waarom ozon gebruiken in uw water?

In 2027 kunt u geen water (-residu) meer lozen. Dit betekent dat u met dit residu water opgescheept zit. Tenzij het water natuurlijk hergebruikt wordt. Hier zijn verschillende oplossingen voor, maar de meest duurzame en effectieve is het gebruik van ozon in het water.

Ozon (O3) is een natuurlijk gas wat op basis van zuurstof ter plekke wordt aangemaakt. Ozon wordt onder andere toegepast voor:

  • Het zuiveren van uw drinkwater
  • Oxidatie van medicijnresten uit water
  • Legionellabestrijding in industriële waterstromen
  • Hergebruik/ ontsmetting/ recirculatie voedingswater
Flesjes water

Hoe zuivert ozon uw water?

​Na het moment dat de ozongenerator ozon aan het water toevoegt, probeert dit zo snel mogelijk O2 te worden. Hierbij ontstaat oxidatie, wat resulteert in zuurstofrijkwater. Bijkomend voordeel hiervan is dat de wortels van het gewas met nog zuiverder water wordt gevoed. Dit heeft zijn uitwerking op de teelt die hierdoor wordt vergroot.

Tevens is uit het onderzoek van de Wageningen University gebleken dat schimmels en virussen sterk worden gereduceerd.

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?
Maak een afspraak

Wat is het effect van ozon in het water?

Nadat ozon organische verontreinigingen in uw water heeft aangepakt, valt het terug naar de vorm zuurstof. Dit is de normale lucht die plantenwortels en mensen gebruiken, O2. Behandeling met ozon is dus een veilige, residu-vrije manier om water schoon te maken en zelfs te verbeteren. Het opgelost-zuurstof niveau in het water kan wel stijgen tot
300 - 400%.

Verhoogd zuurstofniveau leidt tot een weerbare teelt, gezond wortelmilieu, stimulatie nutriëntenopname en daardoor een hogere teeltopbrengst. Om ozon te maken hebben de installaties van Agrozone alleen perslucht en stroom nodig.

Voor waterbehandeling heeft Agrozone meerdere systemen:

"We kunnen er zeker van zijn dat het water wat we geven aan de planten vrij is van virus en dat geeft ons vertrouwen"
Lucas Aertsen - Locatiemanager Den Berk Delice

Neem contact met ons op

Vragen en uitdagingen voor verbetering van uw bedrijf? Vraag onze adviseurs voor uw betreffende sector!

Liever direct contact? Bel dan naar +31 88 422 82 22.
Bedankt voor uw bericht!
Oops! Something went wrong while submitting the form.