CAVV Zuid Oost Salland te Haarle

CAVV Zuid-Oost Salland is als regionaal mengvoerbedrijf trotse gebruiker van de Airline.

Het probleem

Door de groei van de productie ontstond een potentiële toename van geurhinder naar de omgeving. Ondanks dat reeds werd voldaan aan de wetgeving wenste CAVV in het belang van haar buren een verdergaande geur reductie. Enkele jaren geleden heeft CAVV geïnvesteerd in een grotere en hogere schoorsteen op het dak om de geurhinder te beperken. Echter werd de geur niet weggenomen, maar enkel alleen verdund.

Onze aanpak

Agrozone is begonnen met een inventarisatie van het productieproces en bijbehorende parameters. Vervolgens is de lay-out van de luchtafvoerleidingen op locatie in beeld gebracht en bepaald wat de mogelijkheden zijn voor de inzet van ons systeem. Onze unit (Airline) is vervolgens in eigen beheer geheel ontworpen en gebouwd. De feitelijke installatie op locatie is in 1-2 weken gerealiseerd. Er zijn geen ingrijpende aanpassingen aan het luchtkanaal van CAVV uitgevoerd. Het oxidant ozon dat ter plekke wordt gemaakt in de Airline is door een injectiepunt verbonden met de bestaande luchtkanalen. De aansturing van de Airline is gekoppeld aan de ventilator in de luchtkanalen zodat de koude oxidatie alleen plaatsvindt als afvoer van lucht plaatsvindt.

De Airline is door een injectiepunt verbonden met de bestaande luchtkanalen

Het resultaat

Door de airline is de geuroverlast volledig weggenomen. “De buurt is zeer tevreden dat we voor deze aanpak hebben gekozen” aldus Hans Verheul.  De airline is een robuuste en betaalbare oplossing welk eenvoudig toegepast kan worden.

Doe de waterscan!

Wat is de kwaliteit van uw watersysteem? Kom erachter met een paar vragen.

Doe de waterscan

De wetswijzigingen voor glastuinders

Wat moet je doen vóór 2023 & 2027?

Neem contact met ons op

Vragen en uitdagingen voor verbetering van uw bedrijf? Vraag onze adviseurs voor uw betreffende sector!

Liever direct contact? Bel dan naar +31 88 422 82 22.
Bedankt voor uw bericht!
Oops! Something went wrong while submitting the form.