Den Berk Délice

Den Berk Délice, met 10 locaties in de Vlaamse Kempen, is de specialist in het telen van smaaktomaten ‘op maat’.

Het probleem

De basis van de groep Den Berk is partnership en passie voor het product met oog voor vakmanschap, kwaliteit, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De bekende donkere Yoom tomaat werd in Vlaanderen bekroond tot beste product van 2020-2021, de snoeptomaat pure Délice, verpakt in bekende cilinders van 500 gram straalt smaak en kwaliteit uit. In één woord: maatwerk!

Onze aanpak

Op 5 locaties realiseerde Agrozone nieuwe Aqualine systemen, variërend in debieten, type 400, 600 en 1.000. Doel: grip krijgen op de waterkwaliteit als basis van de teelt en bewerkstelligen van teeltverbetering. Het behandelen van water in functie van kwaliteit en herkomst. Een bijzondere opdracht voor een bijzonder bedrijf waarbij kwaliteit, planning en nazorg toegevoegde waarde moest bieden!

Het resultaat

Koen Lauwerijsen - Bestuurder Den Berk Délice

De keuze voor ozon was in alle eerlijkheid geen abc-tje. We hebben ons eerst samen met onze adviseur goed laten informeren inzake voor- en nadelen en (uiteraard) de ‘Total Costs of Ownership’. Wij verlangen van onze partners eveneens maatwerk op onze specifieke tuinen. Hierbij bleek dat voor Agrozone de samenwerk feitelijk begint na de inbedrijfstelling van de installatie. In dit traject hebben we gezamenlijk naar waterkwaliteit gekeken om te komen tot de beste oplossing en binnen- en buitenlandse analysemethoden voor bewaking van kwaliteit. Dit is echter geen sinecure en er valt op dit vlak nog veel t ewinnen. Ondanks gebruikelijke uitdagingen voor inpassing in onze systemenwerken de installaties naar behoren.

Wat nog belangrijker is: we werken gezamenlijk aan verbetering van waterkwaliteit door verslaglegging van monitoring, zuurstofconcentraties, staalnamen, kiemgetallen en rendementen. Hierdoor krijgen meer grip op deze essentiële basis.

Doe de waterscan!

Wat is de kwaliteit van uw watersysteem? Kom erachter met een paar vragen.

Doe de waterscan

De wetswijzigingen voor glastuinders

Wat moet je doen vóór 2023 & 2027?

Neem contact met ons op

Vragen en uitdagingen voor verbetering van uw bedrijf? Vraag onze adviseurs voor uw betreffende sector!

Liever direct contact? Bel dan naar +31 88 422 82 22.
Bedankt voor uw bericht!
Oops! Something went wrong while submitting the form.